Att välja städfirma kan vara svårt, särskilt om man aldrig har gjort det förut. Det finns ett antal punkter att tänka på som kan spela in vid valet. Självklart är priset en viktig faktor men det är också viktigt att fundera på vilka behov man har och söka på städfirma kristianstad pris. Dessutom gäller det att välja en pålitlig städfirma som lever upp till förväntningarna.

Välj en städfirma med gott rykte
Det finns idag en uppsjö av städfirmor att välja på och det är inte alltid helt lätt att välja. Om du söker en städfirma som ska städa i ditt hem kan det kännas särskilt viktigt att hitta någon som inger förtroende. Att släppa in en främmande människa i sitt hem kan trots allt verka skrämmande och kräver ett stort förtroende. Även om du anlitar en städfirma tillfälligt som vid en flytt är det viktigt att man kan lita på företaget. Därför bör du kolla noggrant på de städfirmor som finns i ditt område och läsa de recensioner som finns tillgängliga. Det kan även vara en god idé att höra sig för bland vänner och bekanta om de kan hänvisa dig vidare till någon bra städfirma. En rekommendation från någon med direkt erfarenhet av företaget kan vara det bästa sättet att hitta en pålitlig städfirma.

Priset
Många ställer sig frågan vad som är ett skäligt pris för att anlita en städfirma då de är oroliga att betala för mycket. Priset kan skilja sig mellan olika städfirmor, men ligger i regel runt 200 kr i timmen efter RUT-avdrag. Vad sedan månadskostnaden blir för regelbunden hemstädning beror helt på hur ofta du vill ha tjänsten och hur stort boende du har. Vissa personer nöjer sig med en städning i månaden medan vissa vill att städaren kommer flera gånger i veckan. Fundera även på om du vill att städfirman ska använda egen utrustning eller om du kan erbjuda detta för att dra ner något på priset. Städningens omfattning spelar även stor roll så det kan vara bra att fundera på vilka områden du vill ha hjälp med. Vissa väljer att be om hjälp med specifika ytor som enbart golv, toalett eller fönsterputsning medan andra vill ha en mer omfattande städning. Städfirman du kontaktar kommer kunna berätta hur lång tid de olika uppgifterna vanligtvis tar för dem och du kan på så vis få en uppfattning baserad på timpriset. Det kan därför även vara bra att kontakta flera firmor innan du tar ett beslut för att kunna välja det billigaste alternativet. Tänk även på att många städfirmor tar ut reseersättning baserat på hur långt du bor från deras kontor. Se därför till att fråga om detta och försök att hitta en städfirma inom skäligt avstånd.

Categories: Städning