Även fast ROT-avdraget gör det möjligt för fler att ge badrummet en grundlig renovering där det mesta byts ut eller byggs om med badrumsrenoveringargöteborg.se så är det många som måste spara pengar under en längre tid för att så småningom kunna ge badrummet den makeover som de drömmer om.

Men trots att den grundliga renoveringen ligger i framtiden behöver det nödvändigtvis inte betyda att du under tiden måste leva med ett badrum du inte trivs särskilt bra med. Du kan göra om i badrummet och ge det en uppfräschning i väntan på den mer omfattande renoveringen.

I följande text får du några tips på hur du kan göra för att fräscha upp badrummet utan att det kostar speciellt mycket för att du ska trivas med det i väntan på den grundliga renoveringen.

Måla badrummets väggar
Om badrummets väggar är en anledning till varför du inte gillar det men planerar att göra om väggarna genom att exempelvis sätta kakel i framtiden kan du få väggarna mer i din smak i väntan på renoveringen genom att måla över de befintliga väggarna med en målarfärg. Det finns många kulörer att välja mellan på marknaden. Att måla väggarna är ett bra sätt att få in en personlig prägel. Det finns särskilt framtagna färger som är anpassade för att de ska funka i våtrum. Ibland kan du behöva putsa väggarna innan du sätter ny färg på dem för att du ska få det bästa resultatet.

Måla badrummets detaljer
Förutom att du kan måla badrummets väggar i väntan på renovering kan du också gå loss på själva inredningen. Om du till exempel har skåp och dörrar av trä kan du med målarfärg göra dem lite snyggare.

Byt ut det gamla
Ett annat bra sätt att få en modernare känsla i badrummet är genom att byta ut det gamla mot nytt. Om du till exempel har duschdraperi eller badrumsmattor kan du byta ut dem mot nya för att genast göra badrummet fräschare. Det kan även vara läge att byta ut dina gamla handdukar mot nya.

Köp ny inredning
Sist men inte minst kan du köpa trevliga badrumsdetaljer. Med hjälp av växter, doftljus och förvaring kan du få in en helt annan stämning i badrummet än vad det var innan. Ibland kan det räcka med att köpa nya tandborsthållare för att det ska göra någon skillnad. Den främsta fördelen med att göra badrummet fräschare genom att byta ut gamla detaljer mot nya är att det inte kostar särskilt mycket, men det kan göra en enorm skillnad för dig.