Det allra flesta är medvetna om att en god munhygien är A och O för vita och fina tänder, men tändernas färg beror inte helt och hållet på hur ofta du borstar och vilken tandkräm du använder dig av. I många fall är tändernas färg och kvalitet ärftlig, men som tur är kan du bleka tänderna. Om dina föräldrar har en mörkare nyans på tänderna är sannolikheten stor att även du kommer få samma nyans.

Tändernas utseende säger dock en hel del om en person, åtminstone om man ska tänka på det första intrycket. Därför är det många som vill hitta snabba och naturliga lösningar för att få vitare tänder. Är du inte orolig över starka kemikalier kan du vända dig till en tandläkare och få hjälp med tandblekning, men dessa blekningsmetoder är inget för dig med känsliga tandhalsar, eftersom de kan påverka både emalj såväl som tandkött. Som tur är finns det många bra och naturliga metoder du kan använda dig av och här listar vi vilka som gäller.

Bästa tandblekningsmetoderna på naturligt vis
Har dina tänder blivit missfärgade av tobak, kaffe och te? Då finns det många smarta och bra knep du kan använda dig av för att bli av med missfärgningarna. Om du har naturligt gula tänder kan det dock vara svårare och i dessa fall är det bra att gå till en tandläkare för tips och behandling. En naturlig tandblekningsmetod kan nämligen inte ljusa upp din naturliga färg, men hjälpa att bli av med ytliga missfärgning.

Aktivt kol – Aktivt kol är något som har blivit mycket populärt inom skönhetsvärlden och som är utmärkt att använda för att bleka tänderna. Du applicerar bara pulvret på tandborsten och borstar som vanligt. Kolet ger inte bara en fin och försiktig peeling, utan absorberar även smuts och fläckar.

Jordgubbar – Studier visar att insidan av jordgubbar kan få dina tänder att bli vitare. Det enda du behöver göra är att dela en jordgubbe på mitten och stryka den över dina tänder. Du får inte bara vitare tänder, utan du får också ett bra och nyttigt mellanmål på en och samma gång. Se bara till att borsta tänder innan, eftersom du annars får motsatt effekt.

Ändra dina kostvanor – Ibland kan det vara så att det är dina kostvanor som får dina tänder att se gula och tråkiga ut. Dricker du mycket te eller kaffe är risken för missfärgningar stor, vilket även gäller för den som röker eller använder snus. Te är ytterligare en dryck som missfärgar, såväl som juice och tomat. Genom att se över vad du stoppar i munnen kan du bli av med missfärgningar snabbt och helt naturligt.